söndag, maj 22, 2011

Mintchokladmousse med stekta päron & mynta

Snapsglasen kommer ju fram till midsommar, påsk och jul...men annars dammar de ganska mycket i skåpet. De är dock perfekta för att servera en och annan dessert i. Blir en liten mängd av något sött och gott! Här kommer receptet på mintchokladmoussen med stekt päron som vi hade på Olivers ettårskalas.
Det är ett lätt och frisk mousse tack vare mintsmaken. Päronen blir lite spännande till och myntan bryter fint. 

Ingredienser till ca 6 pers (små portioner serverade i snapsglas):
1st Conference päron
2msk Smör
1msk Flytande honung
2msk Strösocker
125g Fazer mjölkchoklad med Marianne mint
2st Ekologiska äggulor
2dl Vispgrädde
1msk Konjak

Såhär kan man göra:
1. Börja med att skala, kärna ur och klyfta päronet så du får ner en klyfta per snapsglas plus att det det finns utrymme för moussen. Stek päronklyftorna i smöret och ringla över lite honung. Låt svalna, lägg sedan en klyfta per snapsglas så klyftan sticker upp lite över glasets bredd.
2. Moussen: Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
3. Vispa grädden ganska hårt.
4. Vispa ihop äggulor och socker, tillsätt chokladen.
5. Vänd ner grädde och konjak.
6. Häll moussen i en spritspåse och spritsa i snapsglasen med päronen.
7. Låt moussen stå kallt i minst ca 3tim eller gärna över natten.
8. Vid serveringen, garnerna med ev. ett chokladdiagram, ett blad mynta och kanske en liten bit jordgubbe.

2 kommentarer:

  1. Hej Manfred Hur mycket grädde skall det vara till
    mintschokladmoussen?
    Hälsningar moster

    SvaraRadera
  2. Hej Moster!
    Aj då, det glömde jag skriva i receptet, men grunden är 1st äggula, 1msk socker, 60g choklad eller mer...per 1 dl grädde, men nu är recptet uppdaterat!
    Vi hörs!
    //Manfred

    SvaraRadera