söndag, maj 01, 2011

Vetesurdegsgrund


Okej, då ska jag också ge mig in i surdegsbakandet. Verkar vara obligatoriskt om man är pappaledig...
Nedan ser du min egen specialgrund jag började med i tisdags. På bilden ovan ser du den in action  färdigjäst för användning Söndag dag 5.

Dag 1:
2dl Turkisk yoghurt, 10% fetthalt
2,5dl Vetemjöl Special
Blanda ingredienserna släta, lägg i en glasburk med plastförslutning.
Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.

Dag 3:
1dl Vatten
1,5dl Manitoba cream
Rör ner i surdegsgrunden ovan.

Dag 4:
1dl vatten
1,5dl Kvarnmalet KRAVvetemjöl från Dingtuna Kvarn
Rör ner i surdegsgrunden ovan.

Dag 5:
Nu är surdegen klar att baka med, när du har tagit av den så matar
du den med 1dl Vatten och 1,5dl Vetemjöl special, förvara den i kyl så ska den hålla sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar