måndag, maj 23, 2011

Hallon- & jordgubbscheesecakemoussetårta

Här är receptet på en fräsch och sommrig hallon- och jordgubbscheesecakemousse tårta!
Kanske ett för långt ord på tårtan men det är lite av en blandning mellan mousse och cheesecake.
Perfekt att göra dagen före och ställa ut på te.x. buffén som en perfekt avrundning. Har du lite mynta hemma så se till att alla gäster får ett blad, det ger en liten kryddig extra dimension till tårtan.

Ingredienser till en tårta, ca 10-12st bitar:
12st Digestivekex
75g Smör, osaltat
4st Gelantinblad
3dl Grädde
1dl Strösocker
250g Hallon
250g Philadelfiaost
ca 200g Jordgubbar att garnera med
ca 50g Choklad
Myntablad

Såhär kan man göra:
1. Smält smöret och mixa digestivekexen till smulor, blanda ihop.
2. Tryck ut smuldegen i en springform på 26-28cm och tryck till botten så den blir slät.
3. Blöttläg gelantinbladen i vatten.
4. Sjud grädden och sockret så det löser upp sig i en kastrull.
5. Krama ur vattnet från gelantinbladen och låt dem smälta i grädden.
6. Låt grädden svalna.
7. Mixa hallon till puré, tillsätt osten, rör ner massan i grädden till en slät kräm.
8. Häll/bred krämen över botten. Ställ in i kyl för att stelna, gärna över natten.
10. Skölj jordbubbarna och dela dem, fördela ut över tårtan.
11. Som överkurs kan du spritsa lite choklad på ett bakplåtspapper och låta stelna för att sedan garnera tårtan med...lite myntablad är även fint att pynta med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar