Ibland blir man sugen på en grillad burgare. Och att äta en viltburgare slår det mesta, speciellt om man gratinerar den med lite Pecorinoost och serverar med lite grillade marinerade grönsaker och ett kraftigt glass rödvin! Lite perfekt Fredagsmys med andra ord...i all enkelhet!
Ingredienser till 4 personer:
400g Älgfärs
1dl Rödvin
4msk Maizena majsmjöl
2st Vitlöksklyftor, pressade
1tsk Spiskummin
Salt- & svartpeppar från kvarn
100g Pecorinoost eller parmesan
Grillade marinerade grönsaker:
1st Squach
1st Gul paprika
10st Soltorkade tomater
3msk Bladpersilja, finskuren
3msk Balsamvinäger
4msk Olivolja
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Dressing:
1dl Majonnäs
2st Vitlöksklyftor
3msk Chilisås
1msk Harissa
Havssalt
Gott till:
Vitlöksbröd
Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser till burgarna, ställ kallt i väntan på grillning...
2. Skär squachen i cm stora skivor, skär paprikan grovt. Pensla med lite olivolja och grilla i en grillpanna tills du får fina ränder. Lägg i en bunke och tillsätt soltorkade tomater, persilja och resterande olja, balsamicovinäger, salt och peppar.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen.
4. Tag fram den färdigblandade färsen och forma till fyra burgare, grilla ytan fin i en grillpanna. Lyft därefter i burgarna i en ugnsfast form och riv över osten. Kör burgarna klara i ugnen på 150g i ca 10min tills de är genomstekta och osten har smält. Du känner att burgarna är klara genom att de är fasta om du tar med fingret på dem...
5. Nu är det bara att servera de gratinerade burgarna med de grillade marinerade grönsakerna och en liten klick dressing. Servera gärna lite grillat vitlöksbröd till...
Ingredienser till 4 personer:
400g Älgfärs
1dl Rödvin
4msk Maizena majsmjöl
2st Vitlöksklyftor, pressade
1tsk Spiskummin
Salt- & svartpeppar från kvarn
100g Pecorinoost eller parmesan
Grillade marinerade grönsaker:
1st Squach
1st Gul paprika
10st Soltorkade tomater
3msk Bladpersilja, finskuren
3msk Balsamvinäger
4msk Olivolja
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Dressing:
1dl Majonnäs
2st Vitlöksklyftor
3msk Chilisås
1msk Harissa
Havssalt
Gott till:
Vitlöksbröd
Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser till burgarna, ställ kallt i väntan på grillning...
2. Skär squachen i cm stora skivor, skär paprikan grovt. Pensla med lite olivolja och grilla i en grillpanna tills du får fina ränder. Lägg i en bunke och tillsätt soltorkade tomater, persilja och resterande olja, balsamicovinäger, salt och peppar.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen.
4. Tag fram den färdigblandade färsen och forma till fyra burgare, grilla ytan fin i en grillpanna. Lyft därefter i burgarna i en ugnsfast form och riv över osten. Kör burgarna klara i ugnen på 150g i ca 10min tills de är genomstekta och osten har smält. Du känner att burgarna är klara genom att de är fasta om du tar med fingret på dem...
5. Nu är det bara att servera de gratinerade burgarna med de grillade marinerade grönsakerna och en liten klick dressing. Servera gärna lite grillat vitlöksbröd till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar