tisdag, januari 11, 2011

Halstrad laxtartar på romansalladsbädd

Här kommer en till variant av receptet från nyår. Får du nämligen lite tartar-röra över kan du alltid dag två blanda i några äggulor och forma till små biffar som du steker i lite smör och olivolja. Servera på en bädd av romansallad med lite strimlad gurka och purjolök. En liten klick av någon god färdig skaldjursröra passar bra till. Och naturligtvis en rejäl knippa dill och en stor citronklyfta. En perfekt smak av sommaren mitt i vintern...

Ingredienser till 2 personer:
Se receptet "laxtartar från nyår 2010", använd 1/4-del av volymen i receptet till 2 pers.
+ 2st äggulor
+ 1msk smör och 1msk olivolja till halstring
+ Romansallad, gurka, purjolök, dill och citron
+ En god skaldjursröra
+ Örtkrutonger
+ Havssalt

Såhär kan man göra:
1. Följ receptet från "laxtartar nyår 2010".
2. Tillsätt 2st äggulor, rör runt.
3. Forma till biffar och halstra snabbt i lite smör/olivolja.
4. Servera på en bädd av sallad, lite skaldjursröra och örtkrutonger. Strö lite havssalt över allt...

Tips: Vill du få fastare biffar och steka den helt genomstekta, då kan du tillsätta 2-3msk potatismjöl till volymen ovan så får du riktigt fasta biffar, nästan som fiskhamburgare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar