söndag, januari 23, 2011

Currykyckling i kokosmjölk med lime, russin & ångad broccoli

Ikväll blev det en currykyckling, du lagar allt på 25min från start till mål. Så himla gott istället för att titta förbi någon lokal Thaikrog...Blanda i några russin i riset så blir det lite mer spännande och har du möjlighet så ånga broccolin, det blir helt enkelt godare! Är helt såld på picklad mango, det är ett perfekt tillbehör till det mesta och kommer troligen bli en sommarplåga i år till grillat...

Ingredienser till 4 personer:
1st Kyckling, hel styckad i 8 bitar med ben (blir godare smak än bara tex filé...)
1st Burk med kokosmjölk, (3dl)
2msk Smör. osaltat
2msk Rapsolja
2msk Gul curry, stark
2st Vitlöksklyftor, pressade
3msk Maizena majsmjöl
1/2dl Purjolök
ca 2st Lime
Salt från kvarn
Gott till:
3dl Jasminris + 6dl vatten
1dl Russin
2dl Picklad mango i vinäger (finns att köpa färdig)
1st Broccolibukett

Såhär kan man göra:
1. Stycka kycklingen i åtta delar, d.v.s. bena ur skrovet och kasta det.
2. I en gjutjärnspanna, bryn kycklingdelarna i smöret och oljan, när det fått fin färg så tillsätter du curryn och vitlöken, fortsätt fräsa någon minut.
3. Tillsätt kokosmjölken och låt allt koka i ca 15-20min tills kycklingen är genomkokt. Tag gärna upp en kycklingdel med ben och kontrollerna intill ett ben att det inte finns någon rosa nyans...
4. Red av currykycklingen till en simmig konsistens med maizena utrört i lite kallt vatten.
Låt koka upp någon minut till rätt konsistens.
5. Tillsätt purjolöken och lite pressad limesaft efter smak, ca 2-3msk. Låt currykycklingen inte koka nu får då kommer kokosmjölken skära sig och då går det inte att rädda...Utan vänd bara ner limesaften i den varma kycklingen...Smaka av allt med lite salt efter smak.
6. Koka jasminriset och vänd ner russinen så de blir mjuka och varma.
7. I en ångkastrull, ånga broccolin i några minuter tills den blir mjuk.
8. Servera currykycklingen med russinriset, ångad broccoli, limeklyftor och lite picklad mango.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar