torsdag, november 03, 2011

Creme Cheese Pesto gratinerade havskräftor


Det blev en god middag ikväll med gratinerade havskräftor, när grabben somnat för idag...
Busenkelt att göra men är riktigt gott och skapar lite lyx i vardagen. När kräftorna kommer ut från ugnen så pressa rejält med citron över och se till att du äter dem direkt...Vi hade lite surdegsbröd, en god ost och
lite tomatsallad till...


Ingredienser till ca 2pers:
10st Havskräftor
1dl Färskost exempelvis Phliadelfia
3msk Pesto
1,5msk Olivolja
1-2st Vitlöksklyftor
1st Knivsudd Cayennepeppar
Havssalt
4st Citonklyftor

Såhär kan man göra:
1. Dela de kokta havskräftorna på mitten, lägg ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
2. I en skål blandar du ihop färskosten, peston, olivoljan, riven vitlök, cayennepeppar och havssalt.
3. Klicka/bred ut blandningen på havskräftornas kött.
4. Gratinera i ugnen under grillelementet på ca 200g i ca 7-10min beroende på din ugns kapacitet, havskräftorna är klara när toppingen stelnat till lite och fått en fin gyllene färg.
5. Servera de gratinerade havskräftorna med citronklyftor och lite gott surdegsbröd.

1 kommentar:

  1. Vilken överraskning det blev med havskräftor och ett glas vin på en torsdag mmmm hoppas det blir fler torsdagar som denna!

    SvaraRadera