Tanken var att göra en blomkålssoppa, men det blev en blomkålskräm. Perfekt när man vill ha något gott & enkelt. En avacadosallad med en pepprig olivolja- och balsamico liger på toppen med lite färska örter. En god ost till passar perfekt!
Ingredienser till ca 2 pers:
1st Blomkålshuvud, ansatt (normalstort)
1st Gul lök, finhackad
20g Smör
1st Vitlöksklyfta, skalad, skivad
1dl Vitt vin
5dl Vatten
2dl Grädde
1msk Kycklingfond från koncentrat
1 Knivsudd cayennepepper
Salt- & vitpeppar från kvarn
1st Avacado, tärnad
Olivolja, balsamicovinäger, Svartpeppar
Dill, Basilika
Såhär kan man göra:
1. Ansa blomkålen och slunga buketterna med löken i smöret i en kastrull, tillsätt vitlöken. Låt mjukgöras under några minuter utan att ta färg.
2. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp.
3. Tillsätt sedan vatten, kycklingfond och grädde och låt allt koka i ca 15min tills blomkålen är mjuk.
4. Häll ner allt i en mixer eller använd en stavmixer till att puréa allt slätt.
5. Häll tillbaka i en ren kastrull. Smaka av med cayenne, salt och vitpeppar.
6. Nu kan du välja om du vill spä krämen med mera vätska till en soppa eller om du vill ha en tjockare kräm konsistens.
7. Blanda avacadon med olivolja, balsamico, salt & svartpeppar.
8. Servera krämen i djupa skålar och skeda över avacadon och doppa över olja/vinäger samt dra något varm med svartpepparkvarnen. Garnera med lite dill och basilikablad.
9. Servera gärna med ett gott bröd och lite smakrik ost.
Ingredienser till ca 2 pers:
1st Blomkålshuvud, ansatt (normalstort)
1st Gul lök, finhackad
20g Smör
1st Vitlöksklyfta, skalad, skivad
1dl Vitt vin
5dl Vatten
2dl Grädde
1msk Kycklingfond från koncentrat
1 Knivsudd cayennepepper
Salt- & vitpeppar från kvarn
1st Avacado, tärnad
Olivolja, balsamicovinäger, Svartpeppar
Dill, Basilika
Såhär kan man göra:
1. Ansa blomkålen och slunga buketterna med löken i smöret i en kastrull, tillsätt vitlöken. Låt mjukgöras under några minuter utan att ta färg.
2. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp.
3. Tillsätt sedan vatten, kycklingfond och grädde och låt allt koka i ca 15min tills blomkålen är mjuk.
4. Häll ner allt i en mixer eller använd en stavmixer till att puréa allt slätt.
5. Häll tillbaka i en ren kastrull. Smaka av med cayenne, salt och vitpeppar.
6. Nu kan du välja om du vill spä krämen med mera vätska till en soppa eller om du vill ha en tjockare kräm konsistens.
7. Blanda avacadon med olivolja, balsamico, salt & svartpeppar.
8. Servera krämen i djupa skålar och skeda över avacadon och doppa över olja/vinäger samt dra något varm med svartpepparkvarnen. Garnera med lite dill och basilikablad.
9. Servera gärna med ett gott bröd och lite smakrik ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar