måndag, november 14, 2011

Pasta med krämig sås på soltorkad tomat, kalamatas och vitlöksstekt squach

Jätteenkelt, jättesnabbt att laga och riktigt gott! Idag använde jag en färdiglagad tomatsås, de finns ju i många olika fabrikat, men de är oftast helt ok. Man vinner ju lite tid istället för att koka ihop en egen...
Gjorde den lite krämigare med lite grädde och tillsatte lite mera smak med soltorkade tomater och egen-urkärnade kalamataoliver. Istället för att toppa med kött eller fisk så stekta jag lite squach i lite vitlök. Så det blev en vegetarisk pasta idag...grabben gav det iallafall godkänt!


Ingrediener till ca2 personer:
ca 200g Pasta, valfri, okokt
2dl Tomatsås med vitlök och örter
1dl Grädde
ca 8st Soltorkade tomater

ca 10st Kalamataoliver

ca 1/2st Squach dvs ca 2dl skuren i tärningar
1msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta
Havssalt
Färska basilikablad

Såhär kan man göra:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Koka upp tomatsås med grädde till en simmig konsistens vilket tar ca 5-6min. Tillsätt strimlade soltorkade tomater och oliver.
4. Stek tärnad squach i lite olivolja och vitlök, strö över lite havssalt.
5. Vänd runt pastan med såsen.
6. Lägg upp pastan med sås på tallrikar och strö över den stekta squachen, toppa med lite extra soltorkad tomat, oliver och basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar