En krämig men lite syrlig stuvning passar bra till ett par välgrillade goda isterband. Hittar du inte smetana i din butik går det nästan lika bra med creme fraiche. Smetana passar i originalversionen bäst lite lite god rom med lite hackad lök...men det får bli en annan dag. Jag tycker dijonsenap passar bra till men väl den senap som du gillar bäst...
Ingredienser till 2 personer:
2st Syrliga isterband
1/2st Blomkålshuvud i buketter
2msk Smör, osaltat
ca 1 dl Purjolök, strimlad
2dl Smetana
4msk Mjölk
Salt- och vitpeppar från kvarn
2msk Bladpersilja, hackad
Dijonsenap
Såhär kan man göra:
1. Snitta isterbanden och grilla isterbanden i en grillpanna i ca 10-12min på medelvärme. Dvs inte för hett för då spricker korvarna...
2. Koka blomkålsbuketterna i kort saltat vatten i ca 6-8min tills de är lite al dente. Häll av vattnet och kyl ber blomkålen i rinnande kallt vatten.
3. Svetta den skurna purjolöken i lite smör, tillsätt därefter smetanan och mjölken, häll i blomkålen och koka upp. Smaka av med salt- och vitpeppar från kvarn.
4. Servera de grillade isterbanden med stuvningen och lite dijonsenap. Garnera med lite bladpersilja och drag över något varv med saltkvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar