onsdag, oktober 13, 2010

Hemlagade potatisbullar med bacon och rårörda lingon

Vem minns inte skolans potatisbullar, antigen älskade eller det omvända! Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enkla ingredienser. Alltid väcker det några minnen till liv. Perfekt om man dessutom har kokt potatis kvar sedan middagen dagen innan. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te.x. Rårörda lingon till är ett måste...unna dig det, det är så enkelt att röra till dem själva!

Ingredienser till 2 personer:
1pkt Bacon
12st Potatisar, medelstora av mjölig sort
4st Ägg, Ekologiska
4msk Smör
Salt & vitpeppar från kvarn

Gott till: 
Rårörda lingon, recept finns sen tidigare...använd sökfunktionen
så hittar du det lätt.

Såhär kan du göra:
1. Baconen: sätt ugnen på ca 225g, lägg ut baklåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut baconen. Stek det i mitten av ugnen i ca 20min eller tills den blir krispig.
2. Potatisbullarna: Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten och ånga sedan av potatisen. Vispa upp äggen i en bunke och pressa ner potatisen, rör ihop till en smet med tex en slickepott. Krydda med salt och vitpeppar från kvarn.
3. Forma till "bullar" och stek dem i smör i en stekpanna. Var sparsam på värmen så du bara färgsätter potatisbullarna fint.
4. Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårörda lingon till.

2 kommentarer:

  1. Men du vad gott det ser ut!!!! Åhh, tusen tack för receptet!! Ska jag prova ihelgen.. Älskar potatisbullar.

    Mvh Milla

    SvaraRadera
  2. Hej...Kul att du gillar det, ett tips till om du får för lös smet (beroende på om äggen är stora) är att binda upp smeten med ytterst lite potatismjöl tills du känner att du kan forma bullarna fina...//Lycka till! Manfred

    SvaraRadera