söndag, september 19, 2010

Wokad fläskfiléragu med paprika, ölkorv och whiskey

Vi "pendlade" tillbaka till IKEA i helgen och skaffade 4st garderobsdörrar som varit restnoterade. Sprang på denna wokpanna för dryg 69kr, funkar bra i förhållande till priset måste jag säga. Se bara upp med att diska den med någon grov trasa, varmt vatten och lite papper blir nog bra, annars släpper beläggningen. Tog lite "här är ditt kylskåp" ingredienser och blandade till denna wok. Kanske ingen asiatisk men väl en kombination av medelhav och klassisk svensk fredagskväll....

Ingredienser till 2 personer:
200g Fläskfilé, skuren i tunna skivor
2msk Rapsolja/smör
1st Gul lök, finhackad
1tsk Färsk chili, finhackad
2st Paprikor, röda, skuren i cm stora bitar
2st Ölkorvar, jalapeno och vitlök, skuren i tunna skivor
6st Soltorkade tomater, strimlade
1dl Kalamataoliver
3msk Chilisås
2msk Dijonsenap
3msk Bladpersilja, finhackad
ca 2dl Vispgrädde
2msk Whiskey
2st Saltgurkor, ca 1dl hackad
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Hetta upp en wokpanna, smält smöret och tillsätt den skivade fläskfilén.
2. Krydda med salt & peppar från kvarn.
3. Tillsätt chilin, löken och paprikan. Fräs runt och mjukgör.
4. Tillsätt chilisåsen och dijonsenapen, fräs runt. Tillsätt sedan soltorkade tomater, ölkorven och grädden.
5. Koka upp och låt puttra ca 2-3min till en simmig konsistens.
6. Tillsätt whiskeyn, kalamataoliverna och bladpersiljan, vänd runt, toppa sedan med hackad saltgurka.
7. Servera direkt från woken, lite pressad potatis eller ris passar bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar