Ingredienser till 2 personer:
200g Fläskfilé, skuren i tunna skivor
2msk Rapsolja/smör
1st Gul lök, finhackad
1tsk Färsk chili, finhackad
2st Paprikor, röda, skuren i cm stora bitar
2st Ölkorvar, jalapeno och vitlök, skuren i tunna skivor
6st Soltorkade tomater, strimlade
1dl Kalamataoliver
3msk Chilisås
2msk Dijonsenap
3msk Bladpersilja, finhackad
ca 2dl Vispgrädde
2msk Whiskey
2st Saltgurkor, ca 1dl hackad
Salt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Hetta upp en wokpanna, smält smöret och tillsätt den skivade fläskfilén.
2. Krydda med salt & peppar från kvarn.
3. Tillsätt chilin, löken och paprikan. Fräs runt och mjukgör.
4. Tillsätt chilisåsen och dijonsenapen, fräs runt. Tillsätt sedan soltorkade tomater, ölkorven och grädden.
5. Koka upp och låt puttra ca 2-3min till en simmig konsistens.
6. Tillsätt whiskeyn, kalamataoliverna och bladpersiljan, vänd runt, toppa sedan med hackad saltgurka.
7. Servera direkt från woken, lite pressad potatis eller ris passar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar