tisdag, september 14, 2010

Äppelkaka, grundrecept på kaka utan bakpulver

Det här är en jättegod och jätteenkel kaka! Använd receptet som ett grundrecept och byt äpplena och kanelen mot de bär som du har tillgång till. Funkar perfekt med kanske lite blåbär, hallon eller rabarber, smaksätt med te.x. lite vaniljsocker. Vill du servera kakan som en dessert så skär den i ca 3x3cm, stora bitar och servera med en kula glass och lite äppelkompott.

Ingredienser till en långpanna:
200g Smör, osaltat, ekologiskt
3st Ägg, ekologiska
6dl Strösocker
6dl Vetemjöl
25g smör eller bakplåtspapper

Såhär kan man göra:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda ihop smör och ägg, tillsätt mjölet och sockret.
3. Häll ut i en smord långpanna eller använd bakplåtspapper.
4. Tillsätt nu den smak du önskar tex bär eller frukt, krydda ytan med det som passar. Ex. socker och kanel till äpplen.
5. Grädda kakan i ca 175-200g tills den är klar, du känner med en sticka i mitten av långpannan, den skall vara torr. Men räkna med ca 30-40min beroende på ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar