Nu är det läge att hitta till en välsorterad fiskdisk och investera i lite goda skaldjur! Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvin och grädde. Soppan blir matigare med lite potatis och sidfläsk till. Ett gott surdegsbröd är en höjdare till om du vill suga upp det goda spadet. Perfekt fredagsmat som är jättegod och enkel att laga.
Ingredienser till 2 personer:
1 påse musslor
150g Rökt Sidfläsk, strimlat
2msk Smör, osaltat
1st gul lök, skuren i halvmånar
4st Potatisar, medelstora, grovt tärnade
2dl Vitt vin
2dl Grädde
1/2st Citron, skuren i klyftor
2msk Fiskfond, koncentrerad
1tsk Timjan
Färsk baldpersilja
Såhär kan man göra:
1. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig.
2. Stek det strimlade fläsket.
3. I en stor kastrull, fräs smöret och tillsätt löken och potatisen. Fräs runt och mjukgör, tillsätt timjan.
4. Häll över det vita vinet, låt koka upp. Tillsätt sedan grädden och fiskfonden, låt koka upp.
5. Nu när soppan kokar häller du ner musslorna, låt koka i ca 5min med lock, nu skall musslorna vara kokta och öppna och potatisen kokt.
6. Vänd runt bladpersiljan och garnera med citronklyftorna.
7. Servera i en stor skål...och gärna lite gott surdegsbröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar