Ingredienser till 2 personer:
250g Gravlax, ja den var färdigköpt!
8st Färskpotatisar, väl kokta
1dl Creme fraiche
0,5dl Dill, färsk, klippt
2msk Citronsaft
Salt & svartpeppar från kvarn
Dijonsenapssås:
4msk Dijonsenap
2msk Strösocker
1,5msk Vittvinsvinäger
1dl Rapsolja
3msk Dill, färsk, klippt
Salt & vitpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Potatisen: Koka den väl, stampa den sedan med en potatisstampare eller te.x. en ballongvisp. Tillsätt sedan creme fraiche, citronsaft och dill. Vänd runt med en slev så en tjockt "potatismos" fast med hela bitar bildas. Krydda med salt & peppar.
2. Såsen: Blanda ihop senap, socker och vinäger, vispa ordentligt. Droppa sedan i oljan under kraftig vispning. Tillsätt dillen och krydda med salt & peppar.
3. Nu kan du lägga upp på tallrik: Vill du göra en snygg timbal så använd te.x. en kaffekopp som du smörjer med lite olivolja, (dvs insidan på koppen), pressa ner potatis-stampet och tryck sedan ut det på tallriken när du vänder koppen upp och ner. Potatisen kommer liksom glida ur koppen...Toppa potatis-timbalen med laxen och rippla runt såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar