fredag, september 17, 2010

Grillade marinerade morötter med basilikaolja och Corsevillaost

Det behöver inte vara svårare än såhär för att fixa till ett gott tillbehör till köttet, fisken, kycklingen eller helt enkelt som egen vegetarisk rätt. Salladen funkar bra både som varm eller kall...Besökte en ostbutik idag och fick med mig en otroligt god getost hem...även om du inte får tag på den så funkar det bra med den ost man gillar bäst...Kanske är det lite bättre att bryta sönder osten i bitar när man väl serverar...

Ingredienser till 2-4 personer:
6-8st Morötter, klyftade
2dl Kalamataoliver
0,5dl Olivolja
1st Kruka basilika
2msk Havssalt
Svartpeppar från kvarn
100g Corsevillaost eller annan getost eller fårost
Färsk bladpersilja, grovhackad

Såhär kan man göra:
1. Sätt ugnen på ca 200g.
2. Skala och klyfta morötterna, strö ut dem på en plåt med bakplåtpapper. Strö över Kalamataolivera och ugnsgrilla i ca 25-30min tills morötterna och Kalamataoliverna är mjuka och fått en gyllende färg.
3. Mixa basilkan och olivoljan till en dressing.
4. Vänd runt basilikaoljan med morötterna och oliverna. Krydda med havssalt och svartpeppar från kvarn. Strö över bladpersiljan och servera på ett fat med osten på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar