Ingredienser till 2-4 personer:
6-8st Morötter, klyftade
2dl Kalamataoliver
0,5dl Olivolja
1st Kruka basilika
2msk Havssalt
Svartpeppar från kvarn
100g Corsevillaost eller annan getost eller fårost
Färsk bladpersilja, grovhackad
Såhär kan man göra:
1. Sätt ugnen på ca 200g.
2. Skala och klyfta morötterna, strö ut dem på en plåt med bakplåtpapper. Strö över Kalamataolivera och ugnsgrilla i ca 25-30min tills morötterna och Kalamataoliverna är mjuka och fått en gyllende färg.
3. Mixa basilkan och olivoljan till en dressing.
4. Vänd runt basilikaoljan med morötterna och oliverna. Krydda med havssalt och svartpeppar från kvarn. Strö över bladpersiljan och servera på ett fat med osten på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar