måndag, februari 15, 2010

Grillad högrev med potatissgratäng och inlagda grönsaker

Okej, har du en ugn kan du följa ingredienslistan nedan eller så kan du välja:
- 2st färdigrillade köttbitar som du fryst in sen söndagssteken, vilken är ett jättebra tips att ta till en vardagkväll, färdigköpt gratäng på påse och en burk inlagda grönsaker, värm i micron på 3min = klart!
Eller om du tillhör den lyckliga skara som har ett kök och kan vänta i ca 40min, gör en tusen gånger godare hemlagad klassisk gratäng....vardagsmat eller inte...1/2 priset mot en dagens lunch om man är lite ekonomisk av sig! Smaklig spis...
Och för den som undrar hur vårt byggprojekt går: så är golvet i Kina just nu!!! Verkar som det blir lite förseningar här och var...

Ingredienser till 2 personer:
250g Högrev, förkokt och grillad
4msk BBQ Glace
6-8st Potatisar, tunt skivade
1st Gul lök, tunt skivad
2msk Smör
3dl Grädde
2st Vitlöksklyftor
2msk Parmesan riven
1tsk Rosépeppar, mortlad
Havssalt
100g Inlagda grönsaker, avrunnen vikt, (soltorkade tomtater, kronärtskockor, oliver, squach)
Körbärstomater på kvist

Såhär kan man göra:
1. Gratängen: Smörj en ugnsfast form med smöret, blanda och lägg i potatisen och löken. Krydda med vitlöken, havssalt och rosépeppar, häll över grädden (välj en lättare variant om du vill...även om inte jag skulle!), grädda av i 200g i ca 30-40min, eller tills gratängen är mjuk. Riv över parmesanosten de sista 10minuterna för en fin färg.
2. Högreven: Se tidigare recept på hur du kokar den...eller välj en enklare köttbitt som du lägger i pannan och penslar med lite glaze...
3. Inlagda grönsaker: Se tidigare recept...eller unna dig och var lat och köp något färdigmarinerat.
4. Vill du kan du alltid ugnsgrilla lite tomater på kvist till, så smakar tomaterna mer. Tillsätt tomaterna de sista 20min i ugnen, gärna penslade med lite olivolja.
5. Nu är det bara att servera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar