tisdag, februari 02, 2010

Bruschetta med torskloin och pesto, renoveringsmat!

Okej, vad kan man åstadkomma med 2st frysta torskloins, en vattenkokare och en brödrost. Kanske inte den vanligaste kombinationen man ställs inför...Man kan fråga sig om man hade föredragit torsken grillad...nja kanske men denna kombination blev oväntat bra! Jag skulle kunna tänka mig att det passar bra en sensommarkväll på båten, eller balkongen....Nu återstår disken, numera inrättad i duschen!

Ingredienser till 2 personer:
200g Torskloin, a 100g st
5dl Vatten
2msk Havssalt (till fisken)
2st Brödskivor
2st Tomater
1st Gul lök
0,5dl Pesto
Raspad Parmesanost
3msk Olivolja
1msk Balsamicosirap
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka upp vatten i en vattenkokare.
2. Lägg den tinade torsken i en liten bunke, kydda med salt.
3. Häll över vattnet och lägg på ett lock, låt dra i ca 10-15min tills torsken är genomsjuden, då är den fast och vit i köttet.
4. Blanda peston och olivoljan...så peston blir lite lösare.
5. Tärna tomaterna och löken och smaka av med lite pesto.
6. Tosta brödet...och om du har en vitlöksklyfta så kan du alltid gnida in brödet med det om du vill...
7. Nu är det bara att lägga upp det rostade brödet på en tallrik, lägg över tomathacket, torken och slå peston över. Rippla över lite parmesanost, krydda med salt och peppar och avsluta med lite balsamicosirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar