lördag, februari 06, 2010

Hällefilé med sparris, ärtskott och hollandaise, renoveringsmat!

Okej, då har vi utökat den provisoriska köksutrustningen till att bestå av en vattenkokare och en microvågsugn. Så nu kan vi ju börja laga mat på riktigt! Fast lite fuskande får det trots allt bli idag...Det har börja dyka upp mycket fin fryst fisk i en butik nära mig och det är roligt...när man bor lite "ute på landet" så är det långt till närmaste fiskaffär...så ikväll blev det lite Hällefilé efter ytterligare 2 turer till den berömda tippen. Vi räknade ut att vi hittills kört bort mer än 3000kg byggavfall nu...Men köket börjar ta fart och nu är allt klart för att på tisdag hälla ut 3,5kubik betong...vi börjar med andra ord bygga nu istället för att riva...så nu är det dags att fira lite!

Ingredienser till 2 personer:
250g Hällefilé
100g Sparris
0,5dl Purjolök, skivad
1knippe Ärtskott
1st Bakpotatis
2dl Hollandaisesås
1msk Olivolja
2msk Fiskfond, koncentrerad
5dl Vatten
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skrubba och pricka bakpotatisen, kör den klar i micron vilket tar ca 8min på 750W.
2. Koka upp vattnet i en vattenkokare.
3. I en bunke lägger du sparrisen och fiskfilerna samt lite skivad purjolök.
4. Häll på ca 1msk Havssalt, vattnet och fiskfonden, täck med ett lock och låt fisken sjuda klart vilket tar ca 10-12min. Kontrollera att fisken är genomkokt genom att den är fast i kötet och vit i färgen rakt igenom.
5. Värm en färdig hollandaisesås i ca 2min på 340W effekt i micron.
6. Vänd ärtskotten i lite olja, krydda med havssalt och svartpeppar.
7. Lyft upp fisken oh låt den rinna av på lite papper.
8. Dags att lägga upp: skiva bakpotatisen i grova skivor, lägg på sparrisen, fisken och lite purjolök. Garnera med lite ärtskott, citron och servera med lite hollandaisesås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar