söndag, februari 21, 2010

Torskrygg med ljummen sallad och dragonsås

Insnöad med 40cm snö på uppfarten och 2m snödrivor mot husväggen samt utan kök...hoppas jag med lite överseende på lite mindre blogginlägg just nu! Dessutom så känns det som att vi har snöat in på en kombination mellan pasta med pesto och fisk kokad med hjälp av en vattenkokare...Nåväl så dumt är det inte! Dagens kombination hade man nog inte kommit på med en kök att tillgå vid sin sida...men varför inte prova, det blev riktigt gott....

Ingredienser till 2 personer:
250g Torskloin (rygg)
1l vatten
2msk Salt
1st Bakpotatis
2dl Inlagda grönsaker (kronärtskocka, squach, oliver, grillad paprika, soltorkad tomat)
2dl Färsk spenat
15st Sockerärtor, färska
2st Citronklyftor
1dl Hollandaisesås, (färdigköpt med 1 tsk dragon)
100g Räkor, skalade
2msk Balsamicosirap
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Pricka bakpotatisen med en gaffel och tillaga den ca 8-10min i microvågsugn, 850W
2. Lägg torskloinen i en ugnsform och salta, häll över kokade vatten och låt dra i ca 8min eller tills fisken är klar, den är då vit i köttet rakt igenom.
3. Häll av ev. olja från de inlagda grönsakerna.
4. Lägg sockerärtorna i en bunke och häll över kokande vatten, låt dra i ca 1,5min, häll därfter av vattnet och kyl i kallt vatten.
5. Skiva den färdiga bakpotatisen i klyftor, låt torsken landa på lite papper så den rinner av.
6. Servera! Lägg potatisklyftorna i botten på tallriken och sprid ut de marinerade grönsakerna, räkorna och toppa med torsken. Sprinkla sedan över sockerärtona och spenaten, klicka ut lite dragonsås (som du ev. också värmt försiktigt i micron). Servera med en citronklyfta och rippla över lite balsamicosirap, havssalt och nymald svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar