Ingredienser till 2 personer:
250g Torskloin (rygg)
1l vatten
2msk Salt
1st Bakpotatis
2dl Inlagda grönsaker (kronärtskocka, squach, oliver, grillad paprika, soltorkad tomat)
2dl Färsk spenat
15st Sockerärtor, färska
2st Citronklyftor
1dl Hollandaisesås, (färdigköpt med 1 tsk dragon)
100g Räkor, skalade
2msk Balsamicosirap
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Pricka bakpotatisen med en gaffel och tillaga den ca 8-10min i microvågsugn, 850W
2. Lägg torskloinen i en ugnsform och salta, häll över kokade vatten och låt dra i ca 8min eller tills fisken är klar, den är då vit i köttet rakt igenom.
3. Häll av ev. olja från de inlagda grönsakerna.
4. Lägg sockerärtorna i en bunke och häll över kokande vatten, låt dra i ca 1,5min, häll därfter av vattnet och kyl i kallt vatten.
5. Skiva den färdiga bakpotatisen i klyftor, låt torsken landa på lite papper så den rinner av.
6. Servera! Lägg potatisklyftorna i botten på tallriken och sprid ut de marinerade grönsakerna, räkorna och toppa med torsken. Sprinkla sedan över sockerärtona och spenaten, klicka ut lite dragonsås (som du ev. också värmt försiktigt i micron). Servera med en citronklyfta och rippla över lite balsamicosirap, havssalt och nymald svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar