måndag, februari 01, 2010

Bulgursallad med räkor, renoveringsmat!

Okej, om ni tar en titt på bilden nedan så ser ni att vi nu är helt utan kök...så just nu består det provisoriska köket av en vattenkokare, men med den kan man komma långt! Att koka bulgur på spisen är överreklamerat....låt den långsamt bli klar genom att hälla på dubbla mängden vatten mot bulgur i en kastrull, häll på kokhett vatten från vattenkokaren och låt den stå och dra i ca 30min. Simsalabin, 30min senare är den klar! Det får bli lite impriviserat matbloggande den närmaste tiden med lite nödlösningar, men häng med för det, det kan bli kul!

Ingredienser för 2 personer:
Bulgurmixen:
2dl Bulgur
4dl Vatten
0,5tsk Salt
3msk Olivolja
1,5msk Rödvinsvinäger
2msk Dill, finhackad

Lite sallad till:
150g Räkor
6st Cocktailtomater
4st Soltorkade tomater
1dl Gurka, skuren
2st Avacado, delad
6st Oliver
2st Citronklyftor
3msk Purjolök, strimlad
Romansallad, lätt bryten i grova bitar
2st Vindruvsklasar, modell mindre
Havssalt och svartpeppar från kvarn

Rhode island sås:
1dl Grekisk yoghurt
2msk Majonnäs
0,5dl Chilisås
1tsk Citronsaft
1tsk Dill
Salt & vitpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen eller som i vårt vettenkokarexempel ovan.
2. Vid behov, häll ev. av överflödigt vatten när bulguren är klar.
3. Blanda med övriga ingredienser till marinaden så bulguren får lite smak...
4. Blanda alla ingredienser till såsen.
5. Skär alla ingredienser till salladen.
6. Nu är det bara att lägga upp...

På bilden nedan vårt totalt tomma kök...men det bästa är att vi nu nått botten...så nu skall vi bara bygga vårt väg uppåt igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar