Ingredienser till 2 personer:
200g Färsk pasta med mozzarella +1tsk salt +1,5l vatten
1st kruka färsk basilika
1dl Pinjenötter, lätt rostade i torr panna
2dl Olivolja
0,5dl Färskriven parmesanost
1tsk Chilipeppar, torkad
Havssalt och svartpeppar från kvarn
1st Urkärnad och skållad tomat
Oliver
Solrosskott
Ev. lite extra mozzarella
Såhär kan man göra:
1. Mixa basilikan, pinjenötterna, parmesanosten, chilipepparn med oljan, krydda med havssalt & svartpeppar.
2. Koka upp vattnet till pastan, häll det kokande vattnet över pastan och tomaten med 1tsk salt.
3. Låt pastan vila i ca 3minuter, tag upp tomaten och drag av tomatköttet, kärna ur och finhacka köttet. Häll av pastavattnet från pastan.
4. Blanda ihop pastan med peston, tomatköttet och ev. några oliver och solrosskott, (hade över från gårdagen). Krydda med havssalt & svartpeppar vid behov. Blanda ev. ner lite extra mozzarella och några oliver...
Nu återstår det bara några timmar tills köksgolvet får betong över värmeslingorna...gjutbanorna är markerade med några högar finbetong som ligger som små myrstackar på golvet...gasledningen är framdragen till spisen och vattnet likaså. Återstår att regla upp tak och gipsa väggarna...men golvet måste avfuktas under 4v. innan vi kan lägga granitklinkers...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar