Ingredienser till 4 personer:
4oog Spaghetti
2-3msk Extra Virgine olive oil
2-3st Vitlöksklyftor, finhackade
2dl Pumpakärnor
2-2,5dl Västerbottenost, riven
1/2st Kruka basilika, riven eller klippt i mindre bitar
4msk Pastavatten från kokningen
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Lättrosta vitlöken och pumpakärnorna i en stekpanna.
3. När pastan är klar så häll av den i ett durkslag men spar lite av kokvattnet i ett glas.
4. Vänd ner den torra pastan i stekpannan med vitlöken och pumpakärnorna.
5. Vänd ner den rivna Västerbottenosten och rivna basilikan, vänd ner ca 4msk av pastavattnet så blir pastan smidig att hantera och servera...den gilder liksom!
6. Krydda med havssalt & svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar