Favorit i repris nästan! Åt isterband för någon vecka sedan men i ärlighetens namn köpte vi två packet och nu börjar det bli dags att äta upp det andra om det inte skulle gå ut själv...!
Denna gång serverad med klassiskt stuvad potatis men något upp poppad med lite skånsk senap och landets för i år sista färska gräslök. Servera gärna med en fräsch sallad och lite goda inlagda rödbetor. Enkelt & gott...
3st Isterband
9st Potatisar
50g Smör, osaltat
5msk Vetemjöl
6dl Standardmjölk
3msk Grovkorning skånsk senap
3msk Gräslök
Salt & vitpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar, koka dem mjuka i saltat vatten.
2. Smält smöret i en kastrull, dra det från plattan och rör ner mjölet utan att det tar färg.
3. Vispa ner hälften av mjölken och rör samtidigt med en visp, låt koka upp under omrörning, späd med resten av mjölken.
4. Grilla isterbanden i en grillpanna.
5. Rör ner senapen och frsälöken i stuvningen, smaka av med salt & peppar. Vänd slutligen ner den kokta potatisen.
6. Servera isterbanden med stuvningen och gärna lite inlagda rödbetor och en fräsch sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar