Ingredienser till 2 personer:
200g Penne pasta
3msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1tsk Tomatpure
1tsk Harissa
4msk Tomatpesto
1st Tomat, finhackad
15st Stora räkor(typ scampi)
½st Limefrukt, saften av
½dl Bladpersilja, hackad
4dl Färsk spenat (hm..eller kan man säga 3stora nävar...)
1dl Fårost eller parmesan, riven.
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Koka pastan enligt ansvisningarna på förpackningen.
2. I en sautesuse eller stekpanna fräser du vitlöken i olivolja lätt, tillsätt tomatpuren och harissan, fräs runt.
3. Tillsätt räkorna och fräs runt dem, pressa över limen och salta lätt.
4. Rör ner hackad tomat, persilja och spenat, fräs lätt.
5. Vänd ner pastan och vänd runt det i "såsen".
6. Lägg upp på tallrik och riv över osten, rippla ev. över lite mer olivolja, lite havssalt och några vändor med pepparkvarnen. Garnera gärna med lite extra färsk spenat.
Tips: Om du gillar riktigt het mat så tillsätter du med fördel lite mer harissa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar