
Ingredienser till 4 personer:
800g Laxfile, gärna från mittbiten
3msk Flytande smör
3msk Rosepeppar
3msk Svartpeppar
3msk Grönpeppar
Havssalt
Dijonsenapskräm:
3dl Turkisk yoghurt
3,sk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1tsk Dragon
Salt & peppar från kvarn
Vi serverade med lite koktarödbetor med skivad gul lök till...det var vad kylskåpet hade hemma...men det blev bra!
Såhär kan man göra:
1. Lägg laxbiten med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
2. Pensla ut det flytande smöret.
3. Mortla all peppar med havssaltet och sprid ut det över laxen.
4. Baka av laxen i ca 175g i ca 20-23min.
5. Blanda alla ingredienser till dijonsenapskrämen, du kan med fördel göra såsen tidigare och låta dem mogna i kylen.
6. Servera laxen och såsen med lite grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar