Brödlimpor baserade på mjöl, filmjölk och bikarbonat är perfekta när du vill ha ett riktigt gott bröd utan att behöva jäsa det och som dessutom står sig bra. Prova gärna att variera receptet lite genom att tillsätta lite äpplen, fikon eller aprikoser, det blir jättegott!
Ingredienser till 2st limpor:
7dl Vetemjöl
4dl Grahamnsmjöl
2dl Grovt rågmjöl
1tsk Salt
1dl Solrosfrön
1dl Linfrön
1dl Russin
1dl Hasselnötter, grovt hackade
1l Filmjölk
1,5tsk Bikarbonat
2dl Mörk brödsirap
1msk Fänkål, malen
1msk Pomerans, malen
25g Smör till limpformarna
Såhär kan man göra:
1. I en degblandare, rör alla ingredienser till en grov smet i ca 8min.
2. Smörj två stycken limpformar
3. Fördela ut smeten i de båda formarna, pudra över lite mjöl för att skydda ytan vid avbakningen.
4. Baka av på ca 175g i ca 60-80min beroende på ugnens kapacitet. Känn efter med en brödsticka som ska vara torr efter du tar upp den från centrum av brödlimpan.
Tips: Om du har en ugn med bra effekt kan du ev. behöva lägga över lite folie på brödet efter ca halva gräddningstiden så att brödet inte blir för mörkt.
5. Tag limporna ur formen och linda in dem i bakdukar, låt svalna i ca 12tim. Nu bör du ha ett saftigt, fruktigt och mjukt bröd.
Ingredienser till 2st limpor:
7dl Vetemjöl
4dl Grahamnsmjöl
2dl Grovt rågmjöl
1tsk Salt
1dl Solrosfrön
1dl Linfrön
1dl Russin
1dl Hasselnötter, grovt hackade
1l Filmjölk
1,5tsk Bikarbonat
2dl Mörk brödsirap
1msk Fänkål, malen
1msk Pomerans, malen
25g Smör till limpformarna
Såhär kan man göra:
1. I en degblandare, rör alla ingredienser till en grov smet i ca 8min.
2. Smörj två stycken limpformar
3. Fördela ut smeten i de båda formarna, pudra över lite mjöl för att skydda ytan vid avbakningen.
4. Baka av på ca 175g i ca 60-80min beroende på ugnens kapacitet. Känn efter med en brödsticka som ska vara torr efter du tar upp den från centrum av brödlimpan.
Tips: Om du har en ugn med bra effekt kan du ev. behöva lägga över lite folie på brödet efter ca halva gräddningstiden så att brödet inte blir för mörkt.
5. Tag limporna ur formen och linda in dem i bakdukar, låt svalna i ca 12tim. Nu bör du ha ett saftigt, fruktigt och mjukt bröd.
Låter gott och lättbakat. Måste testas,
SvaraRaderai fröken Dills kök