Okej, det här är en snarlik variant på filmjölksbrödet som jag skrev om den 3 oktober men jag provade med naturell yoghurt 3% istället och tyckte att resultatet blev en aning rundare bröd till smaken, men det kan säkert bero på fler omständigheter såsom gräddningstid m.m. Och att jag bytte det grova Rågmjölet och Grahamnsmjölet mot Rågsikt. Dessutom så skruvade jag upp pomeransen till 2msk. Summa summarum ett mjukare, brödigare bröd som inte blir lika grovt i konsistensen och som passar perfekt att frysa in och ha till frukost. Brödet blev lite ljusare också trots samma avbakningstid...
Ingredienser vs receptet den 3 okt:
Byt ut 1l filmjölk till 1l Naturell yoghurt 3%
Byt ut grovt rågmjöl 2dl och grahamsmjöl 4dl till 6dl rågsikt
Addera till ytterligare 1msk Pomerans
Addera till ytterligare 1dl Russin
Tag bort 1dl Solrosfrön
Såhär kan man göra:
1. Följ receptet från den 3 okt.
2. Byt ut några av ingredienser enligt ovan.
Ingredienser vs receptet den 3 okt:
Byt ut 1l filmjölk till 1l Naturell yoghurt 3%
Byt ut grovt rågmjöl 2dl och grahamsmjöl 4dl till 6dl rågsikt
Addera till ytterligare 1msk Pomerans
Addera till ytterligare 1dl Russin
Tag bort 1dl Solrosfrön
Såhär kan man göra:
1. Följ receptet från den 3 okt.
2. Byt ut några av ingredienser enligt ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar