fredag, augusti 26, 2011

Reflektioner om 3 olika baguetter

Kan inte låta bli att dela med mig av några tankar om baguetter...För er som vill baka och prova själv finns grundreceptet under fliken bröd här på bloggen.
Baguetterna ovan är bakade på 100% Vetesurdeg och 100% Vetemjöl med hög proteinhalt.
Ger ett segt och fluffigt bröd som passar perfekt till kvällen.

 Baguetterna ovan är bakade på 100% Rågsurdegsgrund men med 100% Vetemjöl med hög proteinhalt. Uppenbarligen lite mera kraft i rågsurdegen eftersom bröderna "exploderat" lite. Ger ett segt men något mer finporigt bröd med mer smak än det som är bakat på vetesurdegsgrund. Passar perfekt på morgonen eller till lunchmackan.

Baguetterna ovan är bakade på 100% Vetesurdegsgrund och 70% Vetemjöl med hög proteinhalt och 30% Durumvetemjöl. Ger ett mjukare, nästan som man skulle ha mjölk som degspad, bröd. Känns som Foccaciadeg och passar perfekt till frukost eller kanske att fylla med något gott och lägga i klämgrillen.

PS: Efter att ha provbakat baguetter i ca3 månader med ca 3 bak per vecka har det genererat cirka 144 baguetter. Om man leker med tanken att en surdegsbaguette kostar ca 30kr/st hos bagaren så blir det 4320kr. M.a.o. är det lönsamt att baka själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar