söndag, augusti 28, 2011

Skinkschnitzel med anjovis, kapris & citron

Hej alla 37.753 indviduella IP adresser som läser denna blogg varje vecka. Ni börjar bli många och det förpliktigar naturligtvis med lite mer intressanta recept...Men min ambitionen i år är nog att detta ska vara en "veckoblogg" med 1-2 inlägg per vecka snarare än varje dags uppdateringar. Kul att ni följer med & välkomna med lite mer kommentarer, det triggar alltid till att uppdatera lite oftare! Hälsningar Manfred :)

Vi hade några vänner från Österrike på besök i somras. Hade tänkt att laga en Winerschnitzel som en kul grej för att jämföra med deras originalversion men tiden gick fort så det han vi inte med. Så idag blev det en enklare variant gjord på skinka, vilket jag tycker fungerar precis lika bra, dessutom mycket billigare!

Ingredienser till 4 personer:
400g Skinka, 4st skivor
2dl Vetemjöl
2st Ekologiska ägg
2dl Ströbröd
8-10st Potatisar
Rapsolja
Smör
Timjan
Salt- & vitpeppar från kvarn
1st Citron
8st Anjovisfiléer
1dl Kapris
Bladpersilja

Såhär kan man göra:
1. Banka ut skinkskivorna mellan lite plastfolie, använd tex en brödkavel.
2. Dubbelpanera i mjöl, ägg och ströbröd. Det kommer inte att gå åt allt som jag skrev i receptet med det är mycket enklare att få till en fin panering om man ödslar lite med panaden.
3. Låt de panerade schnitzlarna vila i kylen på en tallrik medan du fixar potatisen, då stabbar panaden till lite och det blir enklare att steka.
4. Skrubba färskpotatisen och rippla över lite olja, krydda med timjan, salt & peppar. Tillaga på plåt i ugn ca 225g i ca 20-30min beroende på ugn och tjocklek på potatisen.
5. Stek scnitzlarna i rikligt med smör och lite olja på medelvärme.
6. Skiva citron och arrangera med anjovis och kapris.
7. Lägg upp potatis, schnitzel och garnityret på varma tallrikar. Servera gärna med lite extra citron, bladpersilja och en kall öl till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar