På semester i de norrländska skogarna! Vad är bättre än att titta ut på vattnet från en stuga och samtidigt laga busenkelt men gott krubb på en vedeldad spis. Här uppe har jag smakat en av de bättre falukorvar jag ätit...riktigt rökt, riktigt köttig och med en lätt ton av muskot. Steker man den dessutom i en väl använd och insmord gjutjärnspanna är den en busenkel konst att också få till några sunny side up. Rosta lite mjukt tunnbröd direkt på spisplattan och servera med en klick senap och lunchen är färdig!
Ingredienser till 2 personer:
250g Falukorv
2st Ekologiska ägg
2st Mjuka tunnbröd
2msk Senap
1st Vedugn, (utan vedugn och utan Norrland smakar inte denna rätt på samma sätt...då är det bättre att laga nått annat....)
Såhär kan man göra:
1. Stek falukorven över elden, knäck i äggen när falukorven släppt lite fett. Rosta tunnbröden direkt på spisen och servera med korven, ägget och senapen.
Ingredienser till 2 personer:
250g Falukorv
2st Ekologiska ägg
2st Mjuka tunnbröd
2msk Senap
1st Vedugn, (utan vedugn och utan Norrland smakar inte denna rätt på samma sätt...då är det bättre att laga nått annat....)
Såhär kan man göra:
1. Stek falukorven över elden, knäck i äggen när falukorven släppt lite fett. Rosta tunnbröden direkt på spisen och servera med korven, ägget och senapen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar