tisdag, augusti 30, 2011

Solbackens kryddiga Äppelchutney serverad med Chicken Tandori

Sådan här koka ihop mat, (dvs gryta) ser ofta inte så läckert ut på bild men det smakade jättegott! Idag bjuder jag på receptet på äppelchutney för det var egentligen det jag var sugen på. I bara farten lyckades det bli en Chicken Tandori som tillbehör...eller om det nu ska vara tvärt om! Hur som haver prova chutneyn såhär i äppeltider. (Äppelchutneyn är m.a.o. längst fram på bilden...)

Ingredienser till en sats: ca 2dl
1msk Rapsolja
3st Stora äpplen, skalade, urkärnade och skurna i grova tärningar
1/2st Gul lök, medel grovt hackad
1dl Råsocker
4msk Apelsinjuice
1msk Äppelcidervinäger eller vittvinsvinäger
1/2tsk Curry
1/2tsk Chilipulver
1/2tsk Ingefära, pulver el. färsk
1msk Potatismjöl utrört i lite vatten
Några flingor havssalt

Såhär kan man göra:
1. Fräs äpplena och löken lätt utan att det tar färg i oljan i en kastrull på medelvärme.
2. Tillsätt alla andra ingredienser utom potatismjölet.
3. Låt sjuda i ca 10min tills du känner att äpplena har en mjuk konsistens men håller ihop.
4. Red av med potatismjölet och låt koka upp.
5. Om du känner att chutneyn blir för tjock späd med lite apelsinjuice, det kan du också göra när den kallnat.
6. Och ja, kyl ner chutneyn, servera till din Chicken Tandori eller använd som ett gott och kryddigt tillbehör till något annat...

1 kommentar:

  1. måste testa! Har letat plommonchytney utan vitlök men gått bet. Undrar om jag kan byta äpplen mot plommon rakt av....
    den som provar får se!

    SvaraRadera