måndag, augusti 29, 2011

Wok med skinka och ingefära

Verkar som det är tema skinka just nu, för den ekonomiskt lagda som jag är ibland, och som lagade skinkschnitzel häromdan köpte säkert ett storpack med skinka och fick således lite över. Vad passar bättre än en wok med ingefära och vitlök uppenbarligen såhär i förkylningstider då alla kommer åter till jobb, skola och dagis...Lättlagat, sunt och gott! Du fixar detta på 15min totalt!

Ingredienser till 4 personer:
ca 300g Skinka, strimlad eller lite mer om man är mycket hungrig
1msk Färsk riven ingefära
3st Vitlöksklyftor, rivna
4msk Sweet Soy Sås (Ketjap manis)
4msk Oyster sås
4msk Sweet Chilisås
410g Wokgrönsaker, (en burk med böngroddar, vattenkastanjer, minimajs m.m.) el. motsvarande
100g Squach, skuren i grova tärningar
4st Knippen äggnudlar
3msk Rapsolja
Färsk koriander

Såhär kan man göra:
1. Strimla skinkan och marinera med vitlök, ingefära och Ketjap manis, i minst 1h el. över natten
2. Hetta upp rapsoljan i en wokpanna och häll i köttet inkl. marinad, stek i ca 1-2min.
3. Sänk värmen något och tillsätt alla smaksättare: oyster sås, Sweet chili och vanlig chilisås.
4. Vänd ner grönsakerna inkl. squachen. Hetta upp och vänd runt så att grönsakerna blir varma men krispigheten består. Klipp ner lite färsk koriander i woken.
5. Innan du gör woken, tänk på att koka upp vatten till nudlarna, följ ansvisningarna på förpackningen.
6. Severa direkt gärna med lite smaksättare som tillbehör för den som vill ha mer av nått...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar