torsdag, maj 20, 2010

Rosépepparstekt Skinkschnitzel av innanlår med hemlagad hummus

Vill du grilla något billigt, gott och enkelt som samtidigt är magert men saftigt! Prova att grilla några skivor skinkschnitzel på grillen i ca 2-2,5min per sida. Vikitgt bara att de inte ligger på för länge så att de torkar ut! Vi gjorde en hemlagad variant på hunnus till och det blev riktigt gott! Så gott att det fungerade perfekt som en liten aptitretare också...vi hittade lite tunna chips med havssalt & svartpeppar på...perfekt att dippa till!

Ingredienser till 2 personer:
400g Skinkschnitzel
2msk Rosépeppar, mortlad
2msk Olivolja
1msk Paprikapulver
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Hommus:
240g Kikärtor, avrunna från burk
1dl Olivolja
1msk Harissa
3st Vitlöksklyftor
1tsk Citronjuice
Havssalt & svartpeppar från kvarn
4msk Krusbladig persilja, finhackad

Såhär kan man göra:
1. Mixa alla ingredienser till hommusen, låt den gärna vila över natten....men den måste inte...men den blir 100% godare...
2. Marinera skinkschnitzeln och grilla på grillen eller i en panna. Det tar ca 2-2,5min per sida.
3. Om du vill kan du alltid servera med lite ugngrillade potatisar och lite sallad...

Bilden nedan: himla gott att doppa lite hommus med chips som en enkel starter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar