tisdag, maj 18, 2010

Rödpätta med haricotes vertes och basilika-aioli

Hm, verkar vara riktigt bra på rödspätta just nu...så det blir ett till recept på det. Kapris och rödbetor är en oslagbar kombination, lite goda färska haricotes vertes till istället för potatis gör att det hela känns riktigt fräscht och lite lyxigt, glöm inte citronen till!

Ingredienser till 2-3 personer:
450g Rödspättafilé, renskuren
2st Ekologiska ägg
2dl Ströbröd
150g Haricotes vertes
1st Röd lök, finhackad
4st Rödbetor, hela, inlagda
3msk Kapris
2-3st Citronklyftor
Dill
1dl Basilika aioli (Mixa ner 1/2st kruka med färsk basilika och 1msk Harissa med ett standardrecept med aioli, ca 2dl grundbas)
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Lägg rödspättafilerna på varandra, två och två.
2. Panera i uppvispat ägg och därefter i ströbröd.
3. Stek i panna på medelvärme i ca 4min per sida eller tills fisken är klar och fått en gyllenbrun färg. Salta och peppra från kvarn.
4. Blanchera haricotes verten i ca 30 sek i kokande vatten, fräs sedan lite smör med lök och haricotes verts tills det "gifter sig i pannan", salta och peppra rikligt.
5. Blanda till aiolin, (se tidigare recept), mixa med basilika och lite harissa.
6. Servera på varma tallrikar och garnera med rödbetor, kapris och lite basilikaaioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar