Ingredienser till 2-3st personer:
ca500g Rödspättefilé, gärna färsk och matig
1st Morot, finstrimlad
1st Gul lök, skuren i halvmånar
ca 100g Rotselleri, skuren i fina strimlor
3msk Smör, osaltat
2dl Grädde
1dl Standardmjölk
0,5dl Chilisås
2msk Tomatpuré
4msk Dill, finskuren
1msk Citronsaft
7-10st Cocktailtomater med kvist
Salt & svartpeppar från kvarn
Ev. lite dillfrö om du har det...
ca 6st Potatisar, kokta och pressade
Citronklyftor
Såhär kan man göra:
1. Skala och koka potatisen, när den är klar låter du den ånga av och pressar den strax innan serveringen.
2. Fräs rotfrukterna och löken i smöret så de blir mjuka.
3. Lägg över grönsakerna i en ugnsfast form.
4. Rulla rödspättafilen med skinnsidan inåt och lägg ut rullarna ovanpå grönsakerna.
5. Blanda ihop alla ingredienser till såsen: chilisåsen, tomatpurén, grädden, mjölken, citronsaften, dillen, salt & peppar (ev. lite dillfrön), häll det över fisken i formen.
6. Grädda av spättelådan på ca 175g i ca 25min eller tills fisken är klar och såsen har "pösat" till sig lite.
7. Servera gärna med lite sallad till.
Toppengott!
SvaraRadera