Ingredienser till 2-4 personer:
450g Laxfilé
2msk Smör
1dl Tomatsås med oliver
4st Ark smördegsplattor
1st Ekologiskt ägg, uppvispat
Havssalt
Blandad sallad
50-100g Haricotes vertes
Cocktailtomater
1st Schalottenlök
Citronklyftor
2msk Vinegrette
1dl Vitlöksyoghurt
Såhär kan man göra:
1. Filéa bort ev. skinn från laxen, bryn smöret i en stekpanna och grilla på laxen runtom utan att den blir klar rakt igenom.
2. Lägg ihop smördegsarken omlott, kavla ihop dem och ut dem något till en rektangel.
3. Bredvid ut tomatsåsen i mitten av smördegen, lägg laxen ovanpå.
4. Pensla kanterna på smördegen med ägget och vik in dem runt om laxen, vänd "paketet" och pensla ovansidan, strö över lite havssalt. Lägg paketet på en plåt med bakplåtspapper och grädda av i 175g ugn i ca 20min tills den inbakade laxen är klar och fått en fin färg.
5. Blanda ingredienserna till en fräsch sallad, vänd runt lite vinegrette.
6. Tag ut den inbakade laxen och skär i portionsbitar.
7. Lägg upp på tallrikar, servera med lite vitlöksyoghurt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar