måndag, maj 03, 2010

Årets Tzatzikivariant : Ärt-tzatziki!


Okej, vi har sett: Originalet med gurka, varianter med morot eller rödbeta som nu börjar bli vanligt på grillpartyn och i alla färgglada matbroschyrer intill mejeridisken! Men nu kommer Ärt-tzatzikin. Passar perfekt till fisk, kyckling och fläskkött....värt att prova!

Ingredienser till 4 personer:
3dl Gröna ärtor
2,5dl Meze Yoghurt
2st Vitlöksklyftor
2msk Dill, finskuren
2msk Basilika
1msk Olivolja
1tsk Rödvinsvinäger eller citronjuice
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka upp ärtorna snabbt, kyl sedan ner dem och låt dem rinna av.
2. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke.
3. Vänd försiktigt ner ärtorna i såsbasen.
4. Garnerna med lite färska örter.
5. Tzatzikin vinner på att stå över natten i kylen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar