Egentligen är detta resterna från en pasta med pesto...men en snabblagad rätt får man ofta enklast från gårdagen. Men receptet nedan baserar sig på nykokt pasta! Värdens enklaste fiskrätt får man genom att fylla en bit lax med en god ost, in i ugnen och några minuter senare har man en rätt som imponerar....bara att prova själv!
Ingredienser till 2 personer:
250g Laxfilé, 2st portionsbitar
50g Brieost, kantskuren
200g Färdigkokt penne pasta
1dl Ajvar Relish, (välj själv mild eller stark...)
1dl Grädde
1dl Inlagd Paprikafilé, finskuren
2msk Kapris
1st Vitlöksklyfta
Bladpersilja
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Skär en djup skåra/ficka i varje laxbit, den får inte gå igenom bara...
2. Kantskär brieosten och lägg två rejäla bitar i varje ficka, krydda med salt och svartpeppar.
3. Ugnsbaka laxen på i en smord ugnsform i ca 15 min på 150g eller tills de blir klara...
4. Koka pasta i rikligt med saltat vatten, häll sedan av vattnet.
5. I en kastrull blandar du pastan med Ajvar, vitlök, paprika, kapris och grädde. Låt koka upp till en simmig konsistens.
6. Servera den krämiga pastan med den fyllda laxfilén.
7. En god sallad passar bra till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar