Här kan du välja mellan att göra egen Hollandaise eller att köpa en färdig. Men om du inte vill ta risken att den egna såsen gjort på riktigt smör skär sig på nyår så, visst, gå på en färdigköpt!
Ingredienser till 4 pers:
8st Pilgrimsmusslor
1-2msk Smör att steka i
100g Rökt sidfläsk, skuren i grova bitar, spar stekfettet, häll i blomkålspurén
ca 1 dl Hollandiasesås
Dill
Blomkålspuré:
Ca 200g Blomkålsbuketter
0,5dl Grädde
0,5dl Mjölk
1msk Smör
Ev. lite stekfett från fläsket, obs ej bränt eller ”smutsigt” fett
Salt- och vitpeppar
Såhär kan man göra:
1. Ansa blomkålsbuketterna och koka dem mjuka med grädde och mjölken.
2. Mixa puren slät, blanka av med smöret.
3. Krydda med salt- och vitpeppar.
4. Stek på det rökta fläsket försiktigt, tag ev. av lite fett till purén ovan och smaksätt med.
5. Lägg upp bitarna på hushållspapper så de får rinna av.
6. Värm upp eller gör en egen Hollandaise. (Recept finns på bloggen).
7. Stek pilgrimsmusslorna i smöret på medelvärme ca 1min på var sida, de får inte steka för länge…
8. Arrangera på varma tallrikar: blomkålspiren, pilgrimsmusslorna och hollandaisesåsen. Lägg bitar av det stekta rökta fläsket runt om.
9. Garnera med några dillstrån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar