lördag, december 22, 2012

Solbackens Nyårsmeny 2012


Hej!

Blivit ett litet uppehåll här på bloggen igen...tiden går snabbt när man har fullt upp...
Men vill gärna bjuda på årets nyårsmeny inklusive dryckestips. Bilder kommer upp efter nyårsafton men recepten kommer som separata inlägg under etiketten nyår och återfinns nedan.
Portionerna är tänkta att vara små men desto mer rätter kan man äta!
Blev en kombination med tre rätter med fisk/skaldjur, två kötträtter, en makalös god ost och så avslutningsvis en söt chokladdessert. Och det bästa med allt är att man kan göra allt i förväg, köttet väljer jag dock att tillaga på lågtemp under själva middagen, men då sköter det sig själv och du får tid till gästerna!

Gott nytt år!

Hälsningar
//Manfred

Solbackens 7-rätters


Solbackens nyårsmeny 2012


Saltbakad sparrispotatis med vispad löjromsmoussé
och picklad lök
Bollinger Special Cuvée Brut (nr 7418)

*

Jordärtskocksoppa med fänkål, citronmarinerad hummer och dillskum. Rostad levain med rört saffranssmör
Brand Riesling Grand Cru (nr 99143)

**

Pilgrimsmussla med blomkålspuré, rökt sidfläsk och hollandaisesås
Brand Riesling Grand Cru (nr 99143)

***

Sotat Ankbröst med syrlig apelsinsås, confiterad rödlök
och haricots verts
Beaune Premier Cru Louis Jadot (nr 90118)

****

Pepparstekt oxfilé med potatiskaka, paprika- och kronärtskocksragu, krämig rostad vitlökssås
Château de Seguin Cuvée Prestige (nr 3570)

*****

Monte Enebro med hjortronmylta och salt surdegskex
Domaine Pouderoux Grande Réserve (nr 8413)

******

Choklad och kola ganache med hallonsorbet och färska bär
Red Muscadel (nr 8308)

*******

12 slaget!
Bestheim Crémant d'Alsace Brut (nr 7702)


Nyårsaftons vinval

1 kommentar:

  1. Hej! Vad har hänt, har du slutat blogga helg?
    Tycker i alla fall att du bjuder på många goda recept och hoppas du kommer igång igen. Ha det gott!

    SvaraRadera