Det blev en majssoppa till lunch idag. Majs är ju ganska sött i sig så soppan kommer bli lite söt så balansera upp den med lite chilipeppar och servera gärna några kryddiga tillbehör till. Då balanserar soppan ut sig...Kanske ingen soppa man äter varje dag men jag kan tänka mig att den skulle passa bra som en förrätt efterföljt av någon kryddig huvudrätt. Men en kall vinterdag så blir soppan perfekt till lunch med ett gott bröd till...och barn älskar den här soppan!
Ingredienser till 2-3st portioner eller 4st förättsportioner:
2msk Smör, osaltat
1/2st Gul lök, finhackad
450g Majskorn, fryst (ej i burk)
7,5dl Kycklingbuljong (blanda från flytande koncentrat)
1-1.5dl Vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Chilipulver
Hackad persilja
Gott till:
Kryddig skivad korv
Surdegsbröd
Färskost
Såhär kan man göra:
1. Smält smöret i en kastrull och fräs löken blank, tillsätt majskornen.
2. Häll över kycklingbuljongen, låt allt koka upp i några minuter.
3. Mixa soppan med hjälp av en stav mixer eller blender.
4. Passera soppan genom en finmaskig sil, häll tillbaka i en ren kastrull.
5. Koka upp den passerade soppan och tillsätt grädden. Smaka av med salt, vitpeppar och chilipulver.
6. Servera soppan med lite finhackad persilja på toppen...
7. Gott till är lite surdegsbröd, färskost och gärna något kryddigt pålägg som en stark skivad korv, lite inlagda grönsaker och liknande...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar