tisdag, september 06, 2011

Lättgrillad tonfisk med variant på ceasarsallad

Det här var riktigt gott! Och det tar max 10min att laga till...Servera gärna med ett glas vitt och ett gott surdegsbröd att suga upp ceasardressigen från tallriken med. Konsten ligger som vanligt i bra råvaror, då går det enkelt att laga mat och allt blir gott! Rekommenderar att inte grilla tonfisken "well done" då blir den riktigt torr och seg, försök få till en kärna i mitten. Egen eller köpt Ceasardressing är en smaksak beroende på tid...

Ingredienser till 2 personer:
200g Tonfisk, 2st kotlettbitar
2msk olivolja
2st Lime- eller citronklyftor
Havssalt- & svartpeppar från kvarn

Ceasarsallad eller rättare sagt en enkel utökad variant av:
4msk Ceasardressing, (se tidigare recept på bloggen)
1/2st Romansalladshuvud, skuren i strimlor
1st Vårlök, skuren i strimlor
1st Avacado, skalad och skuren i grova bitar
1st Tomat, urkärnad och skuren i grova bitar
5cm Grön gurka, urkärnad och skuren i bitar
Lite bladpersilja
Så mycket parmesanost du önskar vilket sällan blir förmycket
Salt- och peppar från kvarn

Såhär kan du göra:
1. Börja med att göra salladen, skölj, strimla och blanda med dressingen enligt ingredienslistan ovan och lägg upp på tallrik.
2. Pensla tonfisken med oljan, salta och peppra. Grilla tonfisken i en grillpanna ca 2min per sida och avsluta med att pressa över lite citron eller lime. Lägg upp på tallriken ovanpå salladen.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är jättesvårt att få till tonfisk men gud så gott det blir när man lyckas!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker man alltid lyckas bäst i en grillpanna...man steker automatiskt kortare tid i den vs en vanlig stekpanna...Kanske kan vara ett tips! //Manfred

    SvaraRadera