tisdag, mars 29, 2011

Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

Det här receptet kan jag inte göra anspråk på att mixat fram själv, det har snarare gått från mun till mun för att det är så bra. Gillar du ett grovt saftigt och fruktigt rågbröd är det detta recept du ska satsa på. Och om du inte gillar nötter eller någon annan smaksättare i brödet är det bara att utesluta det. Ett utmärkt frukostbröd med lite gott pålägg på och du har en god start på dagen...

Ingredienser till 2st limpor:
9dl Filmjölk eller yoghurt
2dl Sirap, mörk
2dl Vetekross
2dl Rågkross
2dl Havregryn
5dl Grovt rågmjöl
6dl Vetemjöl
2dl Linfrö
2dl Solrosfrön
3tsk Salt
3tsk Bakpulver
3tsk Bikarbonat
6tsk Brödkryddor, finns att köpa färdig kryddmix
2dl Hasselnötter
2dl Torkade fikon
2dl Russin

Såhär kan man göra:
1. Förvärm ugnen till 200g.
2. I en matberedare eller bunke...blanda ihop filmjölken och sirapen.
3. Hacka fikonen och hasselnötterna grovt, blanda väl ihop alla torra ingredienser med filmjölken och sirapen.
4. Klä två avlånga brödformar med bakplåtspapper eller smörj dom väl. Fyll formarna med smeten, strö över lite mjöl och grädda av mitt i ugnen i cirka 45min. Prova med en sticka att bröden är färdiggräddade...då är stickan torr.
5. Stjälp upp bröden ur formarna och låt svala på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar