Blivit glest med inlägg senaste tiden men snart börjar vi nog få till rutinerna med lillgrabben så då ska jag dela med oss av lite fler recept...för -jo vi har inte slutat att äta! Den uppmärksamma kan se att vi firar dagen med lite skumpa och det för att jag efter tre års pluggande fixat till en IHM master examen :)...så då finns det anledning till att fira. Och eftersom champagnen var i fokus blev den en len och krämig blomkålssoppa ikväll. Perfekt som en förrätt eller med lite krispiga grönsaker till som en hel middag.
Servera gärna med lite gott surdegsbröd till...
Ingredienser till ca 4 pers:
1st Blomkålshuvud av normalstor modell
8dl Kycklingbuljong
2dl Creme fraiche
2msk Maizena majsstärkelse
1st Knivsudd cayennepeppar
1,5dl Fintärnad squach
5st Soltorkade tomater, fintärnade
ca 15st Basilikablad
2msk Olivolja av bättre fruktig karraktär
1msk Vit balsamvinäger
Havssalt- & vitpeppar från kvarn
Svartpeppar till dekoration
Såhär kan man göra:
1. Ansa blomkålshuvudet och skär till jämnstora buketter.
2. Koka upp kycklingbuljongen, slå den över blomkålsbuketterna i en kastrull.
3. Koka i ca 15min tills blomkålen är mjuk.
4. Mixa soppan med en mixerstav tills den blir slät.
5. Rör ner creme fraichen, låt koka upp.
6. Red av med ca 2msk maizena majsmjöl utrört i lite kycklingbuljong.
7. Smaka av soppan med cayennepeppar, salt- och vitpeppar.
8. Tärna squachen och tomatera fint, blanda med repade basilikablad. Vänd runt i olivolja och vit balsamvinäger smaksatta med havssalt- och svartpeppar.
9. Servera soppan i varma tallrikar, dekorera soppan med grönsakerna och rippla gärna över lite olivolja och dra ett extra varv med svartpepparkvarnen över soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar