söndag, februari 20, 2011

Varmrökt lax med dijonaise och saltgurka

Middagarna här hemma blir lite mer intensiva nuförtiden då det framförallt handlar om att se till att lillgrabben får mat i rätt tid! Vår mat hamnar numera på 2:a plats. Men hittade lite varmrökt lax som såg saftig och fin ut i affären så det blev lite sommarmat med en god dijonaise till...prova det så får du snabbt en god middag!

Ingredienser till 2 personer:
400g Varmrökt lax med örter
1st Äggula
1dl Rapsolja
2msk Dijonsenap
2msk Kapris
2msk Hackad persilja
1/2tsk Vitvinsvinäger
Havssalt & vitpeppar från kvarn
1krm Cayennepeppar
Gott till:
Sallad
Saltgurka
Citronklyftor
Kokt potatis

Såhär kan man göra:
1. Dijonaise: Skilj en äggula från vitan, lägg äggulan i en skål. Tillsätt vittvinsvinägern och vispa upp ett
skum, droppa i oljan sakta och säkert. Smaka av med dijonsenap, hackad kapris, persilja, cayennepeppar, salt- och vitpeppar.
2. Koka och pressa lite potatis, servera laxen med lite sallad, saltgurka och dijonaisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar