söndag, september 30, 2012

Kycklinggryta med rosmarin, rotfrukter och balsamvinäger

Den här middagen kändes lite som en snabbvariant på Söndagsstek med sås. Det smakar nästan likadant och själva Söndagsstek feelingen infinner sig. Riktigt lätt och snabb att laga. Serverade med inlagd syltlök och svart vinbärsgelé, lite lättkokt broccoli hade vi också till...Gott!

Ingredienser till 4-6pers:
3st Kycklingfiléer skurna i mindre bitar
4msk Smör
2msk Tomatpuré
1msk Rosmarin
1st Gul lök, skuren i liknande bitar som kycklingen
2st Morötter, "-"
ca 200g Rotselleri, -"-
0,5dl Kycklingfond, avser koncentrat från flaska
3dl Vatten
2dl Grädde
1msk Balsamvinäger
2msk maizena utrört i lite kallt vatten
Salt- & vitpeppar från kvarn
(ev. några droppar sockerkulör för färgens skull om du tycker det är ok...)

Gott att servera till:
Långkorning ris
Syltlök
Svart vinbärsgelé
Kokt broccoli

Såhär kan man göra:
1. Bryn kycklingen i smöret och tomatpurén, (gärna direkt i en gjutjärnsgryta), tillsätt rotfrukterna.
2. Späd ut kycklingfonden och tillsätt den, koka upp, tillsätt sedan grädden.
3. Låt grytan varsamt koka i ca 20min.
4. Vispa maizenaredningen i grytan.
5. Tillsätt balsamvinäger och krydda med salt- och vitpeppar. Vänd ev. ner lite sockerkulör för färgens skull.
7. Servera med kokt ris, broccoli, gelé och syltlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar