söndag, september 23, 2012

Rostad pumpapuré med grillad honey glaced karré och sugersnaps

Det börjar bli högsäsong för pumpa så det blev en rostad pumpapuré med lite honey glacad karré till Söndagsmiddag. Skulle säkert passat bra med både kyckling eller någon fast fisk till purén också för den som kanske har det hemma...En ganska mild rätt som helhet men smakade väldigt mycket. Jag använde en Butternut pumpa som ser ut som ett päron ungefär, passar perfekt att ugnsrosta. Rätt så få ingrediener till rätten men smakar gott...

Ingredienser till 2 personer:
1st Butternutpumpa, "normalstor", ger ca 5dl färdig kött
2msk Olivolja
ca 1,5dl Grädde
2msk Smör
Salt- & vitpeppar från kvarn
300g Fläskkarré i skovor
4msk Honey glace, färdig på flaska
150g Sugersnaps + 2msk smör + havssalt

Såhär kan man göra:
1. Skala och kärna ur pumpan, dela den i grova bitar. Lägg i en form med bakplåtspapper, pensla pumpan med olja. Rosta/ugnsstek i ca 20-25min i 200g ugnsvärme tills pumpan är lite gyllende på sina håll och tillagad. Obs pumpan får inte bli bränd bara lätt gyllene! Tanke är att pumpan ska få lite stek/rostad smak i ugnen.
2. Lägg pumpan i en kastrull, häll på grädden och smöret, mixa med en stavmixer till en slät och tjock puré. Krydda upp med salt- och vitpeppar från kvarn.
3. Grilla karrén och pensla med en söt glace.
4. Koka upp lite vatten och häll över sugersnaps som får stå och dra i några minuter tills de är al dente. Häll av vattnet och klicka gärna i en klick smör och strö över lite havssalt.
5. Tranchera karrén och lägg sedan upp allt på varma tallrikar, pensla lite extra glace ovanpå karrén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar