torsdag, mars 01, 2012

Gravad lax på rågbröd med pepparot och gravlaxsås

Blev en förrätt ikväll bestående av rostat rågbröd med pepparotsfärskost, dill & kummingrav lax, färskriven pepparot och en klick gravlaxsås. Klassiskt och gott i all enkelhet, till huvudrätt blev det en klassisk Wallenbergare som kommer som nästa recept...

Ingredienser till 4 personer:
2st Skivor rågbröd, vilket blir 4st om du delar varje skiva i två...
4msk Färskost smaksatt med 1tsk pepparot och havssalt
8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen...
4tsk Färskriven pepparot
4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig)
4st Dillvippor
4st Citronklyftor
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skiva brödet på diagonalen.
2. Blanda färskost med pepparot och havssalt.
3. Om du köper färdig gravlax så stänk gärna över några droppar smaksatt brännvin.
4. Linda ihop 2st laxskivor och lägg upp på brödet.
5. Riv över färskroven pepparot och lägg över en dillvippa.
6. Servera med gravlaxsås och en klyfta citron.
7. Vrid ett varv med svartpepparkvarnen över laxen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar