lördag, mars 10, 2012

Solbackens lilla medelhavsinspirerade plocktallrik

Hemma hos oss får man numera inte ha oliver för sig själv utan när de ställs fram på bordet så är det snabbt en liten killes hand som roffar åt sig dem...även om han redan fått en handfull. Ett tips på att snabbt kärna ut oliver är att införskaffa en körsbärs-urkärnare, funkar klockrent och snabbt!
Det blev lite vad vi har i kylskåpet på denna tallrik men det är alltid gott med något före. Speciellt om man är några vänner hemma som kanske hjälper till med varmrätten...Plocktallriken blir kanske något att sitta framför melodifestivalen med...

Det här finns på bilden med start kl 12.00:
- Heta Chiliräkor, (vänd handskalade räkor i het ajvar relish och krydda med lime och vitlök)
- Tzatziki, (klassiker med meze yoghurt, vitlök, salt, gurka, olja, vinäger och kanske lite dill och mynta)
- Chili- och vitlöksolja på surdegsbröd rostat i ugn, (blanda lite olja med chili och vitlök och pensla på brödet, rosta gyllene i vem ugn)
- Hummus, (en burk kikärtor som mixas och spädes med olivolja, vitlök, paprikapulver, havssalt och citron)
- Vinbladsdolme, (köper du enklat färdig)
- Kalamataoliver i pesto
- Fårost
- Citronmarinerade kronärtskockor, (en burk kronärtskockor vänt i citronolja och citronskal med havssalt och en gnutta svartpeppar och hackad persilja)
- Kapris
- Citron
- Bladpersilja

Bara att fixa i ordning allt och ställa i kylen, lägg upp på tallrik direkt vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar